Bosch ja TAKK – koulutusyhteistyötä korjaamojen parhaaksi

Bosch on kohta kymmenen vuoden ajan toteuttanut yhteistyössä TAKKin kanssa teknisiä koulutuksia autokorjaamoille, joilla on käytössä Boschin laitteet ja välineet. TAKKin kouluttaja Juha Vainio kouluttaa korjaamoille mm.  testilaitteiden käyttöä, vianhakua ja autotekniikkaa.

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Se on saksalainen yritys, jolla on tiukat laatuvaatimukset, jotka myös koulutustoiminnan täytyy täyttää.

– Juha Vainio on sertifioitu Bosch-kouluttaja. Hän on käynyt Boschin koulutukset pätevyyden hankkimiseksi, kertoo teknisen palvelun päällikkö Otto Rosti Boschilta.

Vainio kouluttautuu säännöllisesti Boschin koulutuksissa, kun uusia tekniikoita ja laitteita tulee markkinoille. Kaikki koulutusten opetusmateriaalit, sisällöt ja koko koulutuspaketti tulevat Boschilta, ja ne ovat sopimuksen mukaan käytössä vain näissä koulutuksissa.

Otto-Rosti-Juha-Vainio-2

Osaamista korjaamoille

Autoala kehittyy kiihtyvällä vauhdilla, ja osaamisen jatkuva ylläpito on välttämätöntä sekä kouluttajalle että korjaamojen henkilöstölle.

– Koulutusten tavoitteena on varmistaa, että korjaamot osaavat hyödyntää laitteita mahdollisimman tehokkaasti, Rosti valottaa.

– Testilaite kertoo, mikä virtapiiri on löytänyt vian, mutta vaatii osaamista ymmärtää, mistä vika johtuu ja mitä asian korjaamiseksi pitää tehdä, lisää Vainio.

Kouluttamisella on Vainion mukaan merkitystä myös oman kehittymisen näkökulmasta: joka kurssilla kouluttajakin saa uutta osaamista ja ahaa-elämyksiä. Koulutuksissa osallistujat pääsevät jakamaan osaamista ja vaihtamaan kokemuksia myös keskenään. Sekin on tärkeä osa koulutusta.

– Koulutuksille on käytössä seurantajärjestelmä, jolla varmistetaan, että koulutus täyttää Boschin tiukat laatuvaatimukset, Rosti muistuttaa.

Jokaisesta koulutuksesta kerätään osallistujapalaute, ja palautteiden keskiarvon on pysyttävä vaaditun tason yläpuolella.

– TAKKin koulutukset ovat täyttäneet hyvin niille asetetut laatuvaatimukset, Rosti kiittelee.

Bosch-auto-ja-laite-rajattu

Joustavasti ympäri Suomen

Koulutusyhteistyö Boschin kanssa on käynnistynyt syksyllä 2009. Vajaan kymmenen vuoden aikana Vainio on kouluttanut noin 1000 päivää Bosch-korjaamoille. Koulutuksia järjestetään ympäri Suomen Vantaalta Rovaniemelle ja itärajalta länsirannikolle.

– Tärkeää TAKKin kanssa tehtävässä yhteistyössä on ollut yleinen joustavuus, Rosti toteaa.

– Meille on oleellista, että koulutuksia pystytään toteuttamaan eri puolilla Suomea ja tarpeen mukaan nopeallakin varoituksella. TAKKin kanssa asiat on saatu järjestymään hienosti toiveidemme mukaan, hän vahvistaa.

TAKKin yrityspalvelujohtaja Olli-Pekka Tuomen mukaan yritysten tarpeita kuunnellaan aina herkällä korvalla ja niihin haetaan parhaita ratkaisuja.

– Joustavuus ja yrityskohtaiset ratkaisut ovat valttejamme.

Teksti: Marjo Nieminen
Kuvat: Bosch ja TAKK