Opiskelijoiden työllistymiseen satsataan

Opiskelijoiden työllistyminen valmistumisen jälkeen on TAKKissa keskeisenä tavoitteena opintojen alusta alkaen. Monen opiskelijan kohdalla tuleva työpaikka löytyy työssäoppimisjakson kautta. Työvoimapula-aloilla opiskelijat imaistaan töihin jo opintojen aikana, joillakin aloilla työllistymisen eteen täytyy nähdä enemmän vaivaa. TAKKin koulutusalat ovat lähteneet hakemaan monenlaisia ratkaisuja työllistymisen varmistamiseksi

rekry_1

Opiskelijat ja työnantajat kohtaavat RekryHelmessä

TAKKin palvelualalla käynnistettiin vuonna 2015 kuukausittaiset RekryHelmi-tapahtumat. Tavoitteena on auttaa opiskelijaa rekrytoitumisessa ja mahdollistaa opiskelijoiden osaamisen markkinointi suoraan yrityksiin.  Niiden ansiosta koulutuksesta on tullut entistäkin työelämälähtöisempää. Tänä vuonna mallia ollaan laajentamassa muillekin aloille.

RekryHelmiin kutsutaan yrityksiä ja muita työnantajia sekä valmistumisen tai työssäoppimisen kynnyksellä olevia opiskelijoita. Mukana on myös TE-toimiston koulutusasiantuntija, joka auttaa selvittämään mm. palkkatuen käyttömahdollisuudet. RekryHelmi toimii opiskelijoiden ja työnantajien kohtaamispaikkana, jossa opiskelijat voivat markkinoida osaamistaan suoraan yrityksiin, matalalla kynnyksellä.

– Haluamme tarjota valmistumassa oleville opiskelijoillemme tilaisuuden tavata työnantajia rennossa ympäristössä ilman turhaa jännitystä, kertoo tapahtuman ideasta yrityspalvelupäällikkö Armi Hyvönen.

Helmet on otettu hyvin vastaan sekä työnantajien että opiskelijoiden taholta ja työllistymispolkuja on saatu rakennettua. Yksi RekryHelmissä mukana ollut työnantaja on Hatanpään sairaala.

– Lähdimme mukaan, koska meillä on koko ajan tarvetta työntekijöistä, perusteli Hatanpään sairaalan siivoustyönohjaaja Merja Lahti kesäkuun RekryHelmessä.

– Otamme mielellämme opiskelijoita ensin työssäoppimaan. Työssäoppimisen jälkeen on helppo rekrytoida, kun henkilö ja hänen työtapansa ovat tulleet tutuiksi.

Rekry2

TAKKista Loistoduuniin

Työllistymisen ja rekrytointien helpottamisen näkökulmasta käynnistettiin myös Loistoduuniin! -rekrykonseptin suunnittelu yhteistyössä TAKKin ja Pirkanmaan TE-toimiston kesken. Tämän vuoden helmikuussa toteutettuun pilottitapahtumaan valikoitiin aloiksi kiinteistö-, kotityö- ja puhdistuspalvelualat, joilla tiedetään olevan työvoimapulaa.

Loistoduuniin! -tapahtumia tullaan jatkossa toteuttamaan eri aloille suunnattuina. Ne ovat avoimia kaikille työpaikkaa etsiville, eivät pelkästään TAKKin opiskelijoille. Tapahtumiin kutsutaan iso joukko työnantajia sekä oppisopimuskeskus. Kun mukana ovat myös TE-toimisto ja TAKK, löytyvät monipuoliset rekrytoinnin tukipalvelut tapahtuman ajan saman katon alta.

Hyvät tilat rekrytapahtumille ja monenlaiselle muulle yritysten kanssa toteutettavalle yhteistyölle takaa vuonna 2015 valmistunut uusi aulatila Nirvan kampuksella, joka vetää kahteen kerrokseen kymmeniä yrityksiä ja satoja työnhakijoita.

Teksti: Marjo Nieminen
Kuvat: Paavo Pykäläinen & Jussi Mattila